Behandlinger

Fysiurgisk Massage

Massage er en dybde og tværgående stimulering og bearbejdning af kroppens væv ved brug af massørens hænder. Massage er gavnligt for alle, og kan bruges som velvære, forebyggelse og behandling af specifikke problemer eks. sports eller arbejdsskader samt gigt og smertelindring.

På BC-SPORTSKLINIK i Slagelse massagen målrettes i samarbejde med dig efter dine behov, for at sikre dig den bedste effekt og oplevelse. I nogle tilfælde kan massagen med fordel suppleres med akupunktur.

Hvordan virker massagen?

Massage får din krop til at slappe af og løsne op på evt. muskelspændinger. I spændte muskler er muskelfibrene så tykke at blodgennemstrømningen delvis aflukkes. Det medfører, at der ophobes affaldsstoffer, og musklen vil mangle den ilt den skal bruge for at kunne slippe sin spænding igen. Dermed begynder en ond cirkel, da muskelspændingerne giver smerter, som automatisk får dig til at spænde yderligere. Hvis muskelspændinger består over tid, kan der udvikles myoser, som er indkapslede muskelspændinger med dårlig blodgennemstrømning.

Massage smidiggør de tykke og spændte muskelspændinger, således at blodgennemstrømningen forbedres så musklen kan komme af med de ophobede affaldsstoffer i takt med at iltoptagelsen bedres. Således fjernes spændingerne gradvist og smerterne aftager.

Sports-massage

Hvis du belaster din krop via dit arbejde eller din træning kan sports-massage være nyttigt for dig. Dine muskler ophober mælkesyre og affaldsstoffer når de overbelastes, og massøren kan via dybdegående massage hjælpe musklerne med udskillelsen af disse affaldsstoffer og tilføre ny ilt og næring. Det giver dig øget psykisk og fysisk velvære og nogle mener, at det medvirker til hurtigere restitution af belastet muskelvæv.

Formålet med sports-massage er således at skabe et fornyet flow i muskulaturen, så der optræder en afbalanceret og afslappet effekt i det belastede væv.

ÅBNINGSTIDER
Mandag 09:00-15:00
Tirsdag 09:00-20:00
Onsdag 09:00-17:00
Torsdag 09:00-15:00
Fredag Ring for akut tid
Lørdag Ring for akut tid
Søndag Ring for akut tid
Smerte lindring Fysiurgisk Massage i Slagelse

Bivirkninger ved massage

Massage kan give ømme muskler i flere dage. Visse punkter gør ondt og kan afstedkomme svimmelhed samt utilpashed.

Er du små-syg, eller har en lurende influenza i din krop, er det 99 % sikkert at du bliver syg bagefter.

Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsmetode, hvor behandleren placerer tynde nåle i belastede, bestemte strategiske områder på kroppen, de såkaldte trigger-punkter, for at opnå en påvirkning af hormonsystemerne.

Individuelle forskelle i vore sanseapparater gør, at nogle nåle mærkes meget begrænset som et prik, mens andre kan give et større ubehag eller en kort forbigående smerte, når nålen placeres.

Sports-akupunktur

Sports-akupunktur er et eftertragtet behandlingstilbud både i erhvervslivet og sportsverdenen. Det er en behandlingsform som er effektiv og givende for dig som er aktiv, uanset om du dyrker din krop og dens velvære ved at holde den i form i din fritid eller om du lever som professionel af din sport. Hvis du ikke dyrker sport, men belaster din krop gennem dit arbejdsliv med stillesiddende, monotont arbejde eller fysisk hårdt arbejde, kan sports-akupunktur også være gavnligt for dig.

Ved brug af en kombination af muskulære trigger-punkter og akupunktur aktiveres og fremskyndes kroppens egen healing proces. Akupunkturbehandlingen vil frigive kroppens egne betændelsesdæmpende og smertestillende stoffer, således at smerte- og betændelsesskader kan behandles hurtigere og mere effektivt.

Smerte lindring akupunktur i Slagelse

Bivirkninger ved akupunktur

Akupunktur giver 16 ugers karantæne som bloddonor. Blå mærker, let hævelse og til tider hovedpine ubehag.

Er det farligt? Nej det er det ikke, jeg stikker ikke i farlige steder på kroppen, kun i store muskler, samt i ørerne. Dog er der altid en lille risici.

Er du små syg, eller har en lurende influenza i kroppen, er det 99 % sikkert du bliver syg bagefter.

IMS-Akupunktur / Dry needling

Akupunktur er en behandlingsmetode, hvor behandleren placerer tynde nåle i belastede, bestemte strategiske områder på kroppen, de såkaldte trigger-punkter, for at opnå en påvirkning af hormonsystemerne.

IMS Akupunktur (Intra Muskulær Stimulering) eller Dry needling er strengt taget ikke en akupunkturform, men en meget effektiv, så godt som smertefri måde at behandle en spændt og smertefuld muskulatur på. En nål sættes direkte i muskelknuder (myoser), som herefter ofte forsvinder/opblødes allerede efter få sekunder.

IMS er en effektiv behandlingsmetode til kroniske smertetilstande, som skyldes forstyrrelser i de perifere dele af nervesystemet, som formidler smerteoplevelse. Denne type akupunktur er videnskabelig velfunderet, og baserer sig på viden om kroppens anatomi, fysiologi, neurologi og moderne smerteforståelse. Denne akupunkturbehandling trækker således ikke på traditionelle, klassiske kinesiske eller alternative hypoteser om kroppens funktioner.

BC-sportsklinik IMS metode akupunktur i Slagelse

IMS Akupunktur er sammen med andre undersøgelses- og behandlingsmetoder inden for fysioterapeutisk behandling og træning, et effektivt værktøj i behandlingsindsatsen hos mennesker med:

 • Kroniske smerter
 • Ryg- og nakkeproblemer
 • Artrose
 • Whiplash
 • Myofascielle smerter
 • hovedpine- og kæbeproblemer, mm

NADA-Akupunktur

NADA-Akupunktur er et standardiseret øreakupunktur-program, som er videreudviklet fra USA. Det bruges som supplerende behandling til mennesker, som gennemgår behandling for misbrug. Det fungerer som en hjælp i håndteringen af abstinenssymptomer, og fungerer fint sammen med andre nødvendige behandlingsmetoder.

Selvom metoden kan bruges til afhjælpning af akutte symptomer som f.eks. stoftrang, uro eller angst, så opnås den bedste effekt af NADA-Akupunktur i længerevarende behandlingsforløb, kombineret med f.eks. psykologisk terapi. NADA-Akupunktur er således en metode, der er udviklet til at fungere i samspil med anden behandling og som optimerer behandlingsforløbet.

NADA er fem akupunkturpunkter i begge ører. Behandlingen varer 40 min. NADA er tænkt som støtte i et gruppe- forløb som regel af længere varighed. NADA kan dog også anvendes til lindring her og nu ved f.eks. akut stress, abstinenser, angst eller søvnproblemer.

BC-sportsklinik NADA akupunktur i Slagelse

Triggerpunkt behandling

At "trigge" betyder at "udløse". Myofascielle trigger-punkter udløser særlige smerte-mønstre, og er den hyppigste årsag til at man har ondt i muskler og led.

Korrekt triggerpunkt behandling med massage de-aktiverer triggerpunktene, og:

 • fjerner både smerterne og årsagen til smerterne
 • får de forkortede, dysfunktionelle muskler som ikke længere arbejder som de skal, til at fungere normalt

Triggerpunkter giver stivhed og smerter i nakken og mellem skulderbladene, samt hovedpine, og findes ofte i:

 • nakke
 • knæ
 • lænd
 • ryg
 • ben
 • arme osv.
BC-sportsklinik Smertelindring triggerpunkt sports-massage i Slagelse

Rygestop behandling

Er det rygestop du har brug for, på BC-SPORTSKLINIK i Slagelse har vi god erfaring med øre-akupunktur. Der er her tale om meget tynde små nåle. Efter akupunkturen behandles med magneter eller perma-nåle, og 5 dage efter behandles med en ny omgang akupunktur af 45 min. varighed. Jeg bruger Nada behandling samt flere punkter på arm og øre.

NADA er fem akupunkturpunkter i begge ører. Behandlingen varer 40 min. NADA akupunktur er tænkt som støtte i et Gruppe forløb som regel af længere varighed. NADA akupunktur kan dog også anvendes til lindring her og nu ved f.eks. akut stress, abstinenser, angst eller søvnproblemer.

Man skal være motiveret til det, ellers virker det ikke, og kræver fra 2 til 7 behandlinger.

vincent-van-gogh-skull-of-a-skeleton-with-burning-cigarette

Børn - og unge massage (ADHD) 4-12 år

Vejen til bedre selvværd, - god kontakt og velvære.

ADHD er den nyeste diagnosticerede mærkat påsat børn og unge med koncentrationsbesvær og hyperaktivitet.

På BC-Sportsklinik i Slagelse hjælper jeg børn og voksne diagnosticeret med ADHD, via ansigts massage og/eller akupunktur. Disse børn og unge bliver for det meste henvist til familieterapeuter, psykiatere eller børnepsykologer. Men forskning viser faktisk at massage også kan have en positiv virkning på ADHD.

Massagen forbedrer deres indlæringsevne og mindsker deres aggressive opførsel.

BC-sportsklinik børn og unge adhd behandling i Slagelse

Kinesiologitape KT sportstape

KT Tape er en revolutionerende sportstape til behandling og forebyggelse af almindelige sportsskader såsom fiberskader, skinnebensbetændelse, hælspore, smerter i knæet og meget, meget mere.

Ultralet, vandafvisende, elastisk og stærk - KT Tape er yderst effektiv til at give smertelindring i 24 timer, 3 dagefrem, stabilitet og støtte, og hurtigere restitution ved skader eller ømme muskler og led. Alt dette uden at gå på kompromis med komfort eller bevægelsesfrihed.

Læs mere på: KT Tape Danmark

BC-sportsklinik massage i Slagelse tilbyder Kinesiologitape KT sportstape behandling